Passförklaring

Nedan följer en förklaring på Hela Hälsans gruppträningspass. Skulle vi ha missat något pass, kontakta receptionen så förklarar vi gärna. Klicka på gruppträningspassen nedan för att läsa mer om varje specifikt pass.

Aerobics

Aerobics är konditionsträning med enkla koreograferade stegsekvenser i ett flöde. Passar dig som vill utmana din koordination med pulshöjande träning till drivande musik. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet med egna koreograferade delar uppbyggda i block.

Bodytoning

Här tränar du alla muskler med hjälp av gummiband, hantlar, bodybars och xertubes. Kort uppvärmning därefter tränas de olika muskelgrupperna med fokus på styrkan. En bra allroundträning och samtidigt en möjlighet att träna mage.

Cykel

Cykelträning aktiverar framför allt kroppens största muskelgrupp. Därmed får hjärta och lungor arbeta hårt för att förse kroppen med syre. Du tränar konditionen utan att slita på knän. Cirkelträning kan bestå av enbart pulshöjande övningar, enbart styrketräningsövningar eller en mix av allt, s.k. kombinationsträning. 

Core

Träning med fokus på magen samt en del andra muskler som stabiliserar bålen. Vi använder oss av egna kroppsövningar och vikter.

Fatburner

Konditionsträning där vi arbetar med enkla övningar i tabataintervaller, 20 sek intensivt – 10 sek vila.

Floor Barre

Övningar inspirerande av balett utförs i sittande och liggande positioner på golvet. Skonsam träning som fokuserar på styrka, kroppskontroll och rörlighet. Inga förkunskaper krävs.

Flow Motion

Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans där kroppen är ditt enda redskap.

Flex

Här tränar vi balans och styrka för hela kroppen med inslag av pilates och yoga.

Fys-yoga

Fysyogan fokuserar på att stärka musklerna och få upp ett varmt flåsigt flöde!

HIIT

Högintensiv Intervallträning, eller HIIT som det förkortas. Är en träningsform som blivit allt mer populär de senaste åren och som kommer bli den hetaste träningsformen i år. HIIT handlar om att träna i intervaller, och att göra det riktigt hårt. Oftast är HIIT-pass kortare än traditionella träningspass (gym, löpträning, bollsporter etc.) men väldigt intensiva. Ett perfekt sätt att få mycket träning, på kort tid.

Hathayoga

Hathayoga är en yogaform med fokus på att skapa balans i kroppens ”energisystem” och därigenom uppnå såväl fysisk som psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation. Hathayoga är lite lugnare på det fysiska planet och positionerna hålls mer statiskt.

Kundaliniyoga

Här tränar fysiska övningar, andning, meditation, mantra och medveten närvaro. Något lättare fysiskt en ashtangayogan.

MRL

Ett pass med fokus på ben rumpa och mage. Vi stärker och bygger upp respektive kroppsdel genom enkla effektiva övningar. Instruktören guidar dig igenom momenten på ett säkert och uppmuntrande sätt. Vi använder redskap som hantlar, gummiband men även din egen kroppsvikt.

Medicinsk Yoga

Medi-yoga är både bra i förebyggande syfte men också för dig som känner dig stressad, har huvudvärk-migrän, sömnstörningar, utbränd, ryggproblem. Teknikerna utgår från Kundalinyoga, kinesisk medicin och ayurveda.

Qigong

För dig som vill ha ett lugnt pass med mjuka rörelser. Vi arbetar med andning, koncentration och kroppshållning.

Seniorträning

Ett pass för dig som är senior och vill träna/utföra styrkeövningar. Vi fokuserar på att förbättra vår kondition och koordination, samt styrka och balans.

Tabata

Högintensiv intervallträning med styrke- och konditionsövningar. På Tabata körs korta intervaller, oftast 20 sekunder med 10 sekunders vila mellan varje intervall. 

Yoga

Ibland behövs lugnet och ibland kan kroppen behöva ett annat sätt att träna på. Yoga är stretching för många men det är så mycket mer. Du får god kroppskontroll, bättre hållning och bättre bål stabilitet.

Vinyasayoga

En dynamisk yogaform inspirerad framför allt av ashtanga vinyasa yoga. I vinyasayoga länkas olika asana ihop genom styrd andning, men det krävs inte att sekvenserna av yogaposer följer de serier som ingår i ashtanga vinyasa yoga. Vinyasayoga är mer fysiskt krävande och positioner hålls kortare och är mer i flöde. Tanken är att bygga upp värme som sedan rensar ut orenheter och obalanser i kroppen.

Yin Yoga

Yin Yoga är en yogaform där vi fokuserar på kroppens yinpartier, dvs. bindväv, ligament och leder. Alla rörelser utförs sittande eller liggande och vi håller samma position mellan 3-5 minuter. Vi jobbar med bolster, kudde och block för att kunna slappna av så mycket som möjligt i den del av kroppen som vi jobbar med.

Yin-Yang Yoga

Yin-Yang Yoga kombinerar flödande, aktiva och värmande positioner (yang) med stillsamma, lugnande & passiva (yin) positioner. Yin & Yang är två motsatser till varandra som är beroende av varandra för att fungera & kunna skapa balans. Genom att öka förståelsen för det ena så ökar man på det andra.

Yoga Flow

En mer fysiskt aktiv yoga med fokus på andningen där rörelserna är mjukt sammanlänkande med varandra. Rörelserna och andning skapar ett meditativt flöde.

Zumba

Intervallträning där snabba och långsamma rytmer kombineras för att både aktivera stora muskler och träna upp konditionen. Passet består av latinamerikanska danser som Cumbia, Reguetton, Salsa och Merengue. Zumba är ett roligt och energigivande träningspass med fokus på enkla steg och mycket träning.

Step

Step är konditionsträning i grupp till musik med olika stegkombinationer som läggs ihop och bildar en koreografi. Koreografin byggs på en Step up-bräda.


Boka pass

Vill du inte missa våra erbjudande? Följ oss på sociala medier eller kontakta oss redan idag.


Facebook


Instagram


Envelope