Passförklaring

Aerobics

Aerobics är konditionsträning med enkla koreograferade stegsekvenser i ett flöde. Passar dig som vill utmana din koordination med pulshöjande träning till drivande musik. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet med egna koreograferade delar uppbyggda i block.

Bodypump

Styrketräning till musik, där man med hjälp av en instruktör tränar genom hela kroppen. I bodypump använder vi oss av step-uplåda, en skivstång och vikter.

Cykel

Cykelträning aktiverar framför allt kroppen största muskelgrupp. Därmed får hjärta och lungor arbeta hårt för att förse kroppen med syre. Du tränar konditionen utan att slita på knän.

Core

Träning med fokus på magen samt en del andra muskler som stabiliserar bålen. Vi använder oss av egna kroppsövningar och vikter.

Fitness Challenge

Här tränar vi kondition och styrka i olika stationer med både vikter och kroppsvikt. Fokus är styrka.

Flow Motion

Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans där kroppen är ditt enda redskap.

Flex

Här tränar vi balans och styrka för hela kroppen med inslag av pilates och yoga.

Fatburner

Konditionsträning där vi arbetar med enkla övningar i tabataintervaller, 20 sek intensivt – 10 sek vila.

Kundaliniyoga

Här tränar fysiska övningar, andning, meditation, mantra och medveten närvaro. Något lättare fysiskt en ashtangayogan.

MRL

Ett pass med fokus på ben rumpa och mage. Vi stärker och bygger upp respektive kroppsdel genom enkla effektiva övningar. Instruktören guidar dig igenom momenten på ett säkert och uppmuntrande sätt. Vi använder redskap som hantlar, gummiband men även din egen kroppsvikt.

Qigong

För dig som vill ha ett lugnt pass med mjuka rörelser. Vi arbetar med andning, koncentration och kroppshållning.

Seniorträning

Ett pass för dig som är senior och vill träna/utföra enklare styrkeövningar i lugnt tempo.

Yoga

Ibland behövs lugnet och ibland kan kroppen behöva ett annat sätt att träna på. Yoga är stretching för många men det är så mycket mer. Du får god kroppskontroll, bättre hållning och bättre bål stabilitet.

Hathayoga

Hathayoga är en yogaform med fokus på att skapa balans i kroppens ”energisystem” och därigenom uppnå såväl fysisk som psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation. Hathayoga är lite lugnare på det fysiska planet och positionerna hålls mer statiskt.

Vinyasayoga

En dynamisk yogaform inspirerad framför allt av ashtanga vinyasa yoga. I vinyasayoga länkas olika asana ihop genom styrd andning, men det krävs inte att sekvenserna av yogaposer följer de serier som ingår i ashtanga vinyasa yoga. Vinyasayoga är mer fysiskt krävande och positioner hålls kortare och är mer i flöde. Tanken är att bygga upp värme som sedan rensar ut orenheter och obalanser i kroppen.

Yoga Flow

En mer fysiskt aktiv yoga med fokus på andningen där rörelserna är mjukt sammanlänkande med varandra. Rörelserna och andning skapar ett meditativt flöde.

Zumba

Intervallträning där snabba och långsamma rytmer kombineras för att både aktivera stora muskler och träna upp konditionen. Passet består av latinamerikanska danser som Cumbia, Reguetton, Salsa och Merengue. Zumba är ett roligt och energigivande träningspass med fokus på enkla steg och mycket träning.