Massage

Behandling | Massage

Har du spända och stela muskler, huvudvärk, är stressad eller bara vill ha en lugn stund där du får koppla av? 

Vi erbjuder klassisk massage och behandlande massage. En klassisk massage syftar till att vara avslappnande för hela kroppen, både fysiskt och mentalt, frigör må bra-hormoner och minskar stress. En behandlande massage är en mer djupgående massage där man ger hårdare tryck med t.ex. armbågar och fokuserar på det eller de problemområden som du upplever. 

Regelbunden massage är även bra i förebyggande syfte för att inte drabbas av skador, motverka stress och stärka immunförsvaret. 

Tider finns tillgängliga hos vår diplomerade massör Kristin på måndagar och förmiddag på onsdagar (kan även finnas tider enstaka helger).

Reaktioner efter massage

Effekter av massagen är individuella. Du kan bli frusen, trött, yr och omtumlad direkt efter massagen men besvären brukar inte vara långvariga. Du kan även få en energikick och känna dig pigg, gladare och med avspänd.

Om du är ovan att få massage kan det ta 2-3 tillfällen innan kroppen tar emot behandlingen fullt ut. Muskler som inte är vana vid beröring och blivit stela reagerar oftast med träningsvärk (kallas passiv träningsvärk). Du får en ökad blodgenomströmning (syretillförsel) och lymfsystemet (kroppens reningsverk) får sig en kick vilket medför att slaggprodukter forslas bort ut genom kroppen. Detta kan du må lite dåligt av och kan kännas obehagligt.

Är massage bra vid?

– Stress? Ja, massagen aktiverar kroppens så kallade ”lugn & ro-system”, och om du får massage regelbundet håller effekten i sig så att du blir allmänt lugnare i kroppen och i sinnet.

– Smärta och värk? Ja, om smärtan eller värken sitter i musklerna eller lederna brukar massage kunna dämpa och ibland helt eliminera smärtan. Massagen sätter även igång blodcirkulationen och får muskeln att slappna av.

– Förkylning? Nej, inte om du är akut förkyld eftersom massagen kan förvärra symptomen. Om man däremot har dragits med en seg förkylning en längre tid kan massage i vissa fall hjälpa förkylningen att läka ut.

– Diskbråck? På och runt den del av ryggraden som diskbråcket sitter bör ingen djup massage utföras, men avslappningsmassage går oftast bra. Om diskbråcket klämmer på nerverna vilket t ex kan ge ischias bör dock ingen massage utföras på vissa områden nedanför diskbråcket.

– Graviditet? Under graviditet är det ganska vanligt att man har ont i axlar och rygg, då kan massage vara lindrande och öka välbefinnandet. Efter de tre första månaderna går det även bra med djupare massage, överallt utom på magen och i ryggslutet som endast masseras lätt för att inte störa fostret.

Vid ditt första besök hos oss har vi ett kort samtal för att vi ska få en helhetsbild av dig.

Vi använder Schupp’s massagelotion som är dermatologiskt testad och innehåller vårdande Aloe Vera, alternativt naturlig massageolja från Crearome med avslappnande eterisk olja av lavendel.

Information & Priser

55 min: 750 kr för medlemmar (800 kr för icke medlemmar)

25 min: 450 kr för medlemmar (500 kr för icke medlemmar)

Bokning: Vänligen kontakta Maria Remnesjö på telefon 0733-959511 (Gärna via sms) eller e-post maria@helahalsan.com