Passförklaring

Nedan följer en förklaring på Hela Hälsans gruppträningspass. Skulle vi ha missat något pass, kontakta receptionen så förklarar vi gärna. Klicka på gruppträningspassen nedan för att läsa mer om varje specifikt pass.

Aerobics är konditionsträning med enkla koreograferade stegsekvenser i ett flöde. Passar dig som vill utmana din koordination med pulshöjande träning till drivande musik. Ledaren sätter sin personliga prägel på passet med egna koreograferade delar uppbyggda i block.

Cykelträning aktiverar framför allt kroppens största muskelgrupp. Därmed får hjärta och lungor arbeta hårt för att förse kroppen med syre. Du tränar konditionen utan att slita på knän. Cirkelträning kan bestå av enbart pulshöjande övningar, enbart styrketräningsövningar eller en mix av allt, s.k. kombinationsträning. 

Träning med fokus på magen samt en del andra muskler som stabiliserar bålen. Vi använder oss av egna kroppsövningar och vikter.

En blandning av styrketräning och pulsövningar där vi tränar hela kroppen i intervaller. Vi använder oss av diverse redskap som vikter, stång och egna kroppsvikten.

Hela passet är ett oavbrutet flöde av rörelsemönster där du både tränar styrka, kondition, rörlighet, stabilitet och balans där kroppen är ditt enda redskap.

Vi masserar ut spänningar och stelhet i kroppen med hjälp av foamroller och din egna kroppsvikt. Ett lugnt och rogivande pass där du får sträcka ut och ta hand om hela kroppen.

Hathayoga är en yogaform med fokus på att skapa balans i kroppens ”energisystem” och därigenom uppnå såväl fysisk som psykisk hälsa och utveckling. Metoderna som används är kroppsställningar, andningskontroll, koncentrationsövningar och meditation. Hathayoga är lite lugnare på det fysiska planet och positionerna hålls mer statiskt.

Ett pass med fokus på ben rumpa och mage. Vi stärker och bygger upp respektive kroppsdel genom enkla effektiva övningar. Instruktören guidar dig igenom momenten på ett säkert och uppmuntrande sätt. Vi använder redskap som hantlar, gummiband men även din egen kroppsvikt.

För dig som vill ha ett lugnt pass med mjuka rörelser. Vi arbetar med andning, koncentration och kroppshållning.

Ett pass för dig som är senior och vill träna/utföra styrkeövningar. Vi fokuserar på att förbättra vår kondition och koordination, samt styrka och balans.

Step är konditionsträning i grupp till musik med olika stegkombinationer som läggs ihop och bildar en koreografi. Koreografin byggs på en Step up-bräda.

Intervallträning där snabba och långsamma rytmer kombineras för att både aktivera stora muskler och träna upp konditionen. Passet består av latinamerikanska danser som Cumbia, Reguetton, Salsa och Merengue. Zumba är ett roligt och energigivande träningspass med fokus på enkla steg och mycket träning.

Yin Yoga är en yogaform där vi fokuserar på kroppens yinpartier, dvs. bindväv, ligament och leder. Alla rörelser utförs sittande eller liggande och vi håller samma position mellan 3-5 minuter. Vi jobbar med bolster, kudde och block för att kunna slappna av så mycket som möjligt i den del av kroppen som vi jobbar med.

Yin-Yang Yoga kombinerar flödande, aktiva och värmande positioner (yang) med stillsamma, lugnande & passiva (yin) positioner. Yin & Yang är två motsatser till varandra som är beroende av varandra för att fungera & kunna skapa balans. Genom att öka förståelsen för det ena så ökar man på det andra.

Ibland behövs lugnet och ibland kan kroppen behöva ett annat sätt att träna på. Yoga är stretching för många men det är så mycket mer. Du får god kroppskontroll, bättre hållning och bättre bål stabilitet.

En mer fysiskt aktiv yoga med fokus på andningen där rörelserna är mjukt sammanlänkande med varandra. Rörelserna och andning skapar ett meditativt flöde.

Vill du inte missa våra erbjudande? Följ oss på sociala medier eller kontakta oss redan idag.